УВОД

Заштита и приватност Ваших података од кљуцне је важности за ДЕСТИЛЕРИЈУ ЛАЗАР и приступамо јој са највећом озбиљношћу. У складу с тим, циљ овог текста је да Вас упозна са начином на који користимо и штитимо било које приватне податке до којих долазимо путем активности у нашој интернет продавници. Такође, битно нам је да знате да наш тим у потпуности схвата колико Вам је оваква врста заштите података битна, и да стога непрестано унапређујемо наше пословање и пратимо најновија достигнућа како бисмо нашу интернет продају учинили што сигурнијом и поузданијом.

КАКВУ ВРСТУ ПОДАТАКА ПРИКУПЉАМО?

Уколико купујете преко нашег сајта, креирате налог или се пријављујете на емаил-листу, могу нам бити потребни следећи подаци:

Ваши контакт подаци као што су: име, презиме, поштанска адреса, емаил адреса, корисничко име и лозинка, подаци за плаћање, подаци за испоруку и број телефона, чак и уколико не обавите куповину до краја;
Подаци о било којој наруџбини коју извршите преко наше интернет продавнице, као и подаци везани за испоруку производа;
Подаци о Вашим посетама нашим интернет страницама и садржајима којима приступате, као и ИП адресе Ваших рачунара.
Оно што је битно да знате је да се прикупљање свих горе наведених података врши искључиво у циљу бољег разумевања и задовољавања Ваших потреба, као и спровођења одговарајућих сигурносних мера неопходних за безбедну и комотнију интернет трговину.

У КОЈЕ СВРХЕ КОРИСТИМО ПРИКУПЉЕНЕ ЛИЧНЕ ПОДАТКЕ?

Зависно од врсте сарадње коју остварујете са нама, Ваше податке можемо користити:

За обраду Ваше наруџбине, наплату, организовање испоруке и других услуга везаних за куповину
За нашу интерну статистичку анализу података која има за циљ побољшање пословања и унапређење наших услуга
Да Вам понудимо да учествујете у анкети или Вас замолимо да нам дате повратну информацију везану за одређене теме, а зарад унапређивања рада интернет продавнице и наше узајамне сарадње
За ажурирање статуса Ваше поруџбине и пружање неопходних корисничких услуга
За слање емаил промотивних садржаја везаних за услуге и производе који би Вас могли занимати, под условом да Ви то желите и прихватите да будете на емаил-листи.

КАКО ДЕЛИМО ПОДАТКЕ?

ДЕСТИЛЕРИЈА ЛАЗАР неће прослеђивати никоме Ваше податке и чуваће их у тајности, осим у случају када је дошло до било каквог вида сарадње који то захтева. Ваши подаци могу бити прослеђивани државним органима и другим правним лицима којима смо дужни да такве податке доставимо на основу правне радње коју Ви као корисник иницирате. ДЕСТИЛЕРИЈА ЛАЗАР не изнајмљује нити продаје личне податке. ДЕСТИЛЕРИЈА ЛАЗАР прави емаил-листе са корисничким подацима као што су имена и емаил адресе и може их прослеђивати партнерима који се баве директним маркетингом у складу са свим стандардима и законима у тој области пословања. ДЕСТИЛЕРИЈА ЛАЗАР не прослеђује емаил адресе трећим лицима за потребе слања њихових сопствених мејлова на Вашу адресу.

Сарађујемо са другим компанијама за потребе обезбеђивања одређених услуга као што су емаил дистрибуција, испорука, истраживање тржишта и наплата. Притом те компаније нису овлашћене да користе наше податке у било коју сврху осим оне за коју смо их овластили.

КОЛАЧИЋИ И НЕПЕРСОНАЛИЗОВАНИ ПОДАЦИ КОЈИ СЕ АУТОМАТСКИ ПРИКУПЉАЈУ

ДЕСТИЛЕРИЈА ЛАЗАР прикупља неперсонализоване податке кроз употребу колачића. Колачићи су мали текстуални фајлови које наш сајт путем Вашег интернет прегледача смешта у Ваш рачунар, мобилни телефон, таблет или неки други уређај и који сакупљају податке о типу интернет прегледача, оперативном систему који користите, називу домена wеб странице са које долазите, о просечном времену задржавања на датој интернет страници и слично. Колачићи нам омогућавају да идентификујемо наше посетиоце и потврдимо њихов идентитет, као и да активирамо нека битна својства интернет продавнице.

Уколико не желите да користите колачиће, молимо Вас да на Вашем интернет прегледачу извршите потребна подешавања, али треба да знате да таква акција може узроковати и то да одређени сегменти интернет продавнице за Вас престану да функционишу.

Једна од основних предности интернет продавнице која користи колачиће за идентификацију сесије је та што садржај Ваше корпе остаје сачуван, па по повратку на сајт не морате поново губити време на тражење и додавање производа у корпу.

Фирме за оглашавање које пласирају ДЕСТИЛЕРИЈА ЛАЗАР огласе широм интернета такође могу прикупљати анонимне податке о Вама у сврхе усавршавања наше маркетинг стратегије.